среда, 11. новембар 2015.

OK NIŠ - LIDER SUPERLIGE!

Čast je igrati u Kraljevu. Ovim rečima trener OK Niš Saša Stefanović najavio je gostovanje Ribnici. I bio je potpuno u pravu. Čast je gostovati ekipi koja je jedan od simbola jugoslovenske i srpske odbojke, koja je stalni učesnik elitnog takmičenja i koja je stvorila veliki broj bivših i aktuelnih reprezentativaca naše zemlje. Pobediti takvu ekipu u njenoj hali u Kraljevu veliki je uspeh. OK Niš je to uspeo posle velike borbe i velikog preokreta. Ispisano je novo poglavlje u susretima dva kluba u najvišem rangu, a Niš je zabeležio prvu pobedu. Ribnica - Niš 2:3 (26:24, 25:23, 18:25, 19:25, 09:15). Ova pobeda poslala je OK Niš na lidersku poziciju u Superligi. Nakon usklađivanja propozicija Superlige sa regulativima FIVB i CEV plasman se utvrđuje najpre na osnovu broja ostvarenih pobeda. Jedini neporaženi klub u Superligi je OK Niš. Pobeda je istovremeno lansirala kapitena Predraga Pržića na mesto igrača meseca oktobra Superlige. Mesto u postavi kola pripalo je Milanu Stojkoviću, sjajni tehničar Aleksandar Pejčić član je druge postave čiji je trener drugu nedelju za redom Saša Stefanović. Više od svih ovih nagrada raduje činjenica da je Niš konačno na mapi najboljih klubova srpske odbojke. 

Ribnica - Niš, 06.11.2015.
Tabela Superlige nakon trećeg kola.

Ne treba zaboraviti da su odigrana tek tri kola i da je još uvek rano da se misli o visokom plasmanu.U petak sledi gostovanje kragujevačkom Radničkom u hali Jezero. Videćemo hoće li na krilima postignutih rezultata OK Niš uspeti još jednom da nas obraduje.

U okviru Prve lige za seniorke odbojkašice Studenta uspele su da pobede probleme sa postavljanjem mreže, same sebe i OK Ivanjica i zabeleže nova tri boda. Hrabri pobeda, ali ne i igra uoči važnih gostovanja Smederevu i Takovu. Utakmici sa Ivanjicom prethodila je situacija kakva verovatno nije nikada do sada zabeležena u hali Čair. Jedan stub ostao je zaglavljen na visini od 2,43 i nikako ga nije bilo moguće spustiti na pravu visinu. Problem je na kraju prevaziđen, a slike govore više od hiljadu reči. ŽOK Student - Ivanjica 3:1 (26:28, 25:12, 25:22, 25:22).





ŽOK Student - Ivanjica, 08.11.2015.

Odbojkašice Millenniuma stigle su do svog prvog prvoligaškog seta na gostovanju u Kleku. Nažalost više od toga nije se moglo u ovom trenutku. Klek Srbijašume - Millennium 3:1 (22:25, 25:08, 25:09, 25:13). Nova prilika za beg sa dna tabele biće u nedelju od 17 sati kada će u sali OŠ Miroslav Antić gostovati ekipa Valjeva. 

Od niških drugoligaša uspešne su bile jedino odbojkašice Desetke, one su na svom terenu savladale Kuršumliju rezultatom 3:1. Njihove klupske kolege poražene su od Topličkih Vitezova rezultatom 3:0, dok su odbojkaši Millenniuma poraženu u Prokuplju od domaćeg Topličanina rezultatom 3:1. Millennium će u nedelju od 14 sati u OŠ Mika Antić dočekati Borac iz Paraćina.




Нема коментара:

Постави коментар